Ενημέρωση

Περιεχόμενο με Κατηγορίες δημοσιεύσεων Νέα: Ψύξη / Θέρμανση .

Το έργο Bioenergy4Business (B4B)

Το έργο Bioenergy4Business (B4B), που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020 της ΕΕ, υποστηρίζει και προωθεί την (μερική) υποκατάσταση των ορυκτών καυσίμων που χρησιμοποιούνται για θέρμανση με διαθέσιμες πηγές βιοενέργειας (pellets, θρυμματισμένο ξύλο, άχυρο κλπ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ημερίδα: Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, Αθήνα

Συγκεντρωτικά Θερμικά Ηλιακά συστήματα και συστήματα Συγκέντρωσης Ηλιακής ακτινοβολίας για Χημικές Διεργασίες
Το ΚΑΠΕ, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), διοργανώνει την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis (Παρθενώνος 19-25, Αθήνα), ημερίδα με θέμα: “Συγκεντρωτικά Θερμικά Ηλιακά συστήματα και συστήματα Συγκέντρωσης Ηλιακής ακτινοβολίας για Χημικές Διεργασίες”.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εκδήλωση της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ) για την ηλιοθερμία

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας πραγματοποίησε την τακτική Γενική Συνέλευση της, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αντικείμενο τα άμεσα οφέλη της ηλιοθερμίας σε εφαρμογές σε δημόσια και τουριστικά κτίρια. Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα πρόσφατης κλαδικής μελέτης που εκπόνησε το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Βασικοί ομιλητές ήταν οι Δρ. Β. Μπελεσιώτης (ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος), Δρ. Γ. Αγερίδης (ΚΑΠΕ), Δρ. Ε. Γιαμά (ΑΠΘ) και Γ. Μανιάτης (ΙΟΒΕ).
picture
Κατεβάστε εδώ τις παρουσιάσεις των ομιλητών.

Οικολογικός Σχεδιασμός & Ενεργειακή Επισήμανση

Ημερίδα “Οικολογικός Σχεδιασμός και Ενεργειακή Επισήμανση: Οι κανονισμοί που μεταμορφώνουν την αγορά της θέρμανσης χώρων και νερού χρήσης”
Τη Δευτέρα 8/6/2015 η ΕΒΗΕ και η ΕΝΕΕΠΙΘΕ, με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Ηλιακών & άλλων Ενεργειακών Συστημάτων / ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», του Εργαστηρίου Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΥΠΑΠΕΝ ημερίδα με θέμα την εφαρμογή των κανονισμών για την Ενεργειακή Σήμανση και τον Οικολογικό Σχεδιασμό για συγκροτήματα θέρμανσης νερού και χώρων, για προϊόντα θερμικής ηλιακής ενέργειας.
Διαβάστε περισσότερα


Διημερίδα ΠΣΔΜ-Η: Κτίρια Χαμηλής Κατανάλωσης Ενέργειας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων διοργάνωσε διημερίδα με θέμα: "Κτίρια Χαμηλής Κατανάλωσης Ενέργειας".
Περισσότερα

Έκθεση “Οικονομική Θέρμανση”

Οι επισκέπτες της έκθεσης «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ» είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από κοντά για το Πρόγραμμα «Χτίζοντας το Μέλλον – Παρεμβάσεις Μεγάλης Κλίμακας» που παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Εταιρείας GREENTECH.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο στάδιο του TAEKWODO στο Φάληρο στις 28-29-30/09/2012.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.


Θέρμανση: Συμμετοχές

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν οι:
  • ΕΝ.Ε.ΠΙ.Θ.Ε.
  • ΣΕΥΔΑΠ
  • ΕΝΘΕΡΜ
  • ΤΕΜΠΑ
  • GREENTECH
  • GRUNDFOS HELLAS A.E.B.E.
  • REINHAUS
  • SIEMENS A.E.
  • WILO HELLAS ABEE