Εγγραφή στο newsletter

Καταχωρήστε το ονοματεπώνυμό σας και το email σας και μείνετε ενημερωμένοι για τις δραστηριότητες και τα νέα στο πλαίσιο του Προγράμματος Χτίζοντας το Μέλλον.

Πρόσφατα νέα

ENERFUND: Ένα εργαλείο για την αξιολόγηση των ενεργειακών αναβαθμίσεων

Διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την χρήση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης στην αγορά ακινήτων

Το ENERFUND είναι ένα Ευρωπαϊκό έργο που στοχεύει στην ανάπτυξη και την προώθηση ενός εργαλείου για να αξιοποιηθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα των κτιρίων και που θα τους υποστηρίζει στη λήψη αποφάσεων, σχετικά με τον καθορισμό στρατηγικής για τις ενεργειακές ανακαινίσεις στα κτίρια αλλά και την χρηματοδότησή τους.
Στο πλαίσιο του έργου όπου συμμετέχει και το ΚΑΠΕ, πραγματοποιείται έρευνα μέσω ερωτηματολογίων, σχετικά με την χρήση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) στην αγορά ακινήτων. Εαν είστε:

  • Ιδιοκτήτης ακινήτου(-ων) / διαχειριστής κτιρίου(-ων), απαντήστε ΕΔΩ
  • Επιχείρηση Ενεργειακών Υπηρεσιών (ESCOs), απαντήστε ΕΔΩ
  • Επενδυτής/ Τράπεζα / Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα, απαντήστε ΕΔΩ

Επισκόπηση των βάσεων δεδομένων των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης σε όλη την Ευρώπη

While it is not compulsory under EU legislation to establish a centralised Energy Performance Certificate (EPC) register, almost all Member States gone beyond the obligations and set up systems to collect this data. In most cases, the main motivation for creation of such register, beside buildings data collection per se, was to support the quality control of the energy certification processes required by the Energy Performance of Buildings Directive.

Διαβάστε περισσότερα...


Τεχνική εκδήλωση Π.ΣΥ.Π.ΕΝ.ΕΠ.

Αναθεώρηση της κοινοτικής οδηγίας 31/2010 για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Ενεργειακοί επιθεωρητές και πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης" | 5 Δεκεμβρίου 2016, Αθήνα
 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών (Π.ΣΥ.Π.ΕΝ.ΕΠ) διοργανώνει την 1ητεχνική ημερίδα με θέμα: «Αναθεώρηση της κοινοτικής οδηγίας 31/2010 για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Ενεργειακοί επιθεωρητές και πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης», την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (1ος όροφος, Νίκης 4, Σύνταγμα). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο κύριος Φίλιππος Αναγνωστόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης του ευρωπαϊκού ινστιτούτου απόδοσης κτιρίων, (BPIE), η κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη, Αρχιτέκτων d.p.l.d. Πολεοδόμος, τ. Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πρόεδρος Παρατηρητηρίου Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη – CISD και ο κύριος Κωνσταντίνος Λάσκος, Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, πρόεδρος Π.ΣΥ.Π.ΕΝ.ΕΠ.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα


Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Κατασκευαστικού Τομέα

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Κατασκευαστικού Τομέα (ECSO) είναι μια τριετής δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του EASME με σκοπό να αποτελέσει το σημείο ενημέρωσης των ενδιαφερομένων μερών για τις συνθήκες της αγοράς και τις εξελίξεις εφαρμογής των πολιτικών, που σχετίζονται με τον τομέα των κατασκευών στις 28 χώρες Κράτη Μέλη, μέσω τακτικής ανάλυσης αλλά και συγκριτικής αξιολόγησης των διαθέσιμων στοιχείων.

Διαβάστε περισσότερα


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Ε.Ι.ΠΑ.Κ.

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου (Ε.Ι.ΠΑ.Κ) προσκαλεί ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες κτιρίων αμιγούς κατοικίας σε συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σύμφωνα με το πρότυπο ΝΖΕΒ που επιτάσσει από 1.1.2021 η Ευρωπαϊκή Οδηγία 31/2010.